Rekrytointi on erittäin harvoin helppo ja nopea prosessi. Lisäksi sen onnistunut lopputulos vaatii hyvinkin monialaista osaamista. Aina tieto-taitoa ei kuitenkaan löydy yrityksen sisältä, vaan tällöin voidaan turvautua ulkoistettuun rekrytointipalveluun. Mutta miksi ulkoistaminen kannattaa ja millaisia konkreettisia etuja rekry-ammattilaisen käyttö voi yrityksellesi tarjota? Tutustu nyt aiheeseen lisää ja opi, miten rekrytointipalvelu voisi auttaa myös sinua säästämään aikaa sekä rahaa uuden työntekijän löytämisessä!

Pienet riskit ja suuret voitot

Kun rekrytointi toteutetaan ulkoistetusti osaavan ammattilaisen avulla, saadaan uuden työntekijän palkkaamisen tuomat riskit laskettua minimiin. Ammattilainen kun osaa erittäin taitavasti sekä houkutella oikeita hakijoita, että löytää heitä tarvittaessa hyvinkin suppeilta työntekijä-markkinoilta. Samalla hän osaa kiinnittää myös huomiota osaamisen ja kokemuksen lisäksi hakijan kokonaisvaltaiseen potentiaaliin – ammattilainen kun osaa eriyttää erilaisia hakijoita esimerkiksi heidän tiimityötaitojensa tai persoonan eri ominaisuuksien mukaan. Näin ollen ns. dream teamin eli unelmatiimin rakentaminen helpottuu ja uusi työntekijä tulee soveltumaan myös työympäristöön ja -kulttuuriin entistä paremmin.

Säästöä resursseihin

Rekrytoinnin ulkoistaminen tarjoaa myös useita muita konkreettisia etuja, joita ei välttämättä heti tulisi ajatelleeksi. Näin ollen kannattaa aina suhteuttaa rekry-ammattilaisen palkkion suuruus siihen, että säästät itse aikaa ja vaivaa uuden työntekijän löytämisessä. Pitkässä juoksussa luonnollisesti eniten kannattavuutta tuo työntekijän pysyvyys, osaaminen sekä hänen tekemänsä puhdas tulos, mutta samalla säästyy myös paljon aikaa ja rahaa itse prosessin toteuttamisessa.

Ammattilaisen hoitaessa rekrytointiprosessin lähes alusta loppuun saakka, pystytkin itse säästämään omaa aikaasi asiakastöihin ja olemassa olevan henkilöstön johtamiseen. Tällöin kun et joudu käyttämään aikaasi esimerkiksi mielenkiintoisen ja erottuvan työpaikkailmoituksen laatimiseen ja jakeluun, kaikkien työhakemusten läpikäymiseen, taustojen tutkimiseen, useiden eri haastattelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen tai lisäkyselyihin vastaamiseen.

Sen sijaan rekry-yritys esittelee sinulle haun sulkeuduttua kaikkein potentiaalisimmat hakijat, jotka voitte yhdessä haastatella, rekrytoinnin ammattilaisen johtaessa tapaamista. Hän kun osaa kysyä myös sellaisia kysymyksiä tai laatia kanssasi ennakkotehtäviä, joita et itse olisi heti tullut ajatelleeksi.

Rekrytointipalvelu takaa onnistuneen rekrytoinnin

Rekrytointipalvelu tarjoaa myös työntekijän palkkaamiseen parhaan mahdollisen takuun, sillä he etsivät palkatun työntekijän tilalle uuden, jos rekrytointi syystä tai toisesta epäonnistuu. Eli jos vuoden sisään työntekijän palkkaamisesta huomataan, ettei kyseinen toimihenkilö sovikaan asiakasyritykseen tai täytä häneltä vaadittuja ominaisuuksia, etsii rekrypalvelu uuden tekijän täysin maksutta. Lisäksi rekrytointiin erikoistunut yritys pystyy tutkimaan ja varmistamaan tulevan työntekijän taustat erittäin tarkkaan. Takuu yhdessä perusteellisen taustatutkimuksen kanssa pienentääkin rekrytoinnin riskejä jo huomattavasti. Myös palkkion maksusta voidaan usein neuvotella ja se voidaan sovittaessa maksaa vasta silloin, kun oikea tekijä löytyy.

Ulkoistaminen rekrypalvelulle tarjoaa useita mahdollisuuksia

Jos uuden työntekijän tarve on vain väliaikainen, voidaan rekrytointi ulkoistaa myös vuokratyöfirmalle. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, kun yritykseesi kaivataan määräaikaista työvoimaa esimerkiksi äitiys- tai isyyslomitustilanteen vuoksi. Jos kuitenkin määräaikaisen työsuhteen aikana huomataan, että vuokratyöläinen voidaankin palkata kyseiseen positioon vakituisesti, onnistuu myös työntekijän vakinaistaminen helposti. Määräaikaisessa pestissä siis riskit ja päävastuu työntekijästä kuuluu yhä vuokratyöfirmalla, mutta työntekijän potentiaalin mukaan hänet voidaan myöhemmin tarvittaessa ottaa suoraan asiakasyritykseen töihin.

Vuokratyövoimaa voidaan käyttää minkä tahansa position täyttämiseen. Näin ollen voit palkata sen kautta niin tarjoilijoita, kuin myös toimihenkilöitä esimerkiksi yrityksesi IT-osastolle, markkinointiin, myyntiin tai vaikkapa henkilöstön johtamiseen. Skaala kun on lähes yhtä laaja, kuin on työntekijöitäkin tarjolla markkinoilla. Samalla vuokratyöfirma hoitaa puolestasi mahdollisimman hyvän työntekijän etsimisen, jolloin sinä pääset nauttimaan ammattilaisen valitsemasta osaajasta osana yrityksesi kasvua.

Keskustelu avoimesti ammattilaisen kanssa

Kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna toimivat rekrytointipalvelut ja vuokratyöyritykset omaavat erittäin osaavia ammattilaisia, joiden kanssa voit myös avoimesti aluksi keskustella omista tarpeistasi, ilman pakkoa rekrytoinnin aloittamiseen. Näin ollen kannattaakin kysellä erinäisistä firmoista, millaisia kokonaisuuksia he tarjoavat ja laskea sitten, millaista säästöä voisit rekrytointiin kulutetun ajan ja rahan osalta säästää osaavan ammattilaisen avulla.

Kokeilemalla et menetä mitään

Olipa siis uusi työntekijä etsinnässä mihin positioon tahansa, ulkoistamisen avulla saadaan aina pienennettyä rekrytoinnin riskejä ja koko prosessin vaatimia resursseja mahdollisimman alas. Kokeilemalla ulkoistettua rekrytointipalvelua voit siis oikeastaan pelkästään voittaa, joten anna palaa ja testaa oman alansa ammattilaista uuden työntekijän löytämisessä!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *